Hlavní rozdíly mezi elektrickými a hydraulickými veterinárními stoly

by

Při výběru veterinárního stolu je jednou z důležitých rozhodnutí, zda zvolit elektrický nebo hydraulický model. Obě typy stolů mají své vlastní unikátní vlastnosti a výhody a pro konkrétní praxi může být správná volba závislá na řadě faktorů. V tomto článku porovnáme elektrické a hydraulické veterinární stoly, abychom vám pomohli učinit informované rozhodnutí o tom, který typ stolu je nejlépe vhodný pro vaše potřeby.

Rychlost: Elektrické veterinární stoly obecně jsou rychlejší a přesnější při úpravě výšky stolu. Lze je snadno ovládat pomocí tlačítka nebo přepínače a stůl lze rychle snadno zvednout nebo snížit na konkrétní výšku. Na druhé straně hydraulické stoly obvykle působí pomaleji a přesněji při úpravách výšky. Vyžadují stisknutí šlapky pro ovládání stolu, což může být pro uživatele nepříjemné.

Cena: Hydraulické veterinární stoly jsou obvykle dražší než jejich elektrické protějšky kvůli vyšší ceně hydraulického válce, ale elektrické stoly obecně mohou dosahovat vyšších cen kvůli širšímu rozsahu doplňkových příslušenství (např. dálkové ovládání, baterie), které lze zakoupit s tímto stolem.

Údržba: Hydraulické stoly vyžadují méně údržby než elektrické stoly. Hydraulické válce mají méně pohyblivých částí, takže není tolik opotřebení na stole. Elektrické stoly na druhé straně mohou vyžadovat periodické kontroly elektrické bezpečnosti každé několik let.

Hluk: Elektrické stoly jsou obvykle tišší než hydraulické stoly, protože nemají stejný mechanický hluk spojený s pohybem hydraulického válce.

Funkčnost: Hydraulické stoly nevyžadují elektřinu k provozu, ale mohou vyžadovat více úsilí při úpravě při přenášení velmi těžkých nákladů. Naopak elektrické stoly mohou zpracovávat těžké náklady s lehkostí a nevyžadují dodatečné úsilí od uživatele.

Bezpečnost: Oba elektrické a hydraulické veterinární stoly jsou bezpečné pro použití, pokud jsou správně udržovány a používány podle pokynů výrobce.

Menu

Settings